Razvoj modela za analizu podataka iz nestrukturiranih izvora informacija

Naziv projekta: Razvoj modela za analizu podataka iz nestrukturiranih izvora informacija s ciljem povećanja kibernetičke sigurnosti u složenim poslovnim sustavima.

Tvrtka In Rebus d.o.o., Sv. Mateja 5, 10 000 Zagreb, OIB: 91591564577, provodi projekt „Razvoj modela za analizu podataka iz nestrukturiranih izvora informacija s ciljem povećanja kibernetičke sigurnosti u složenim poslovnim sustavima“.

Projekt se sufinancira sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj (link www.strukturnifondovi.hr)

Ukupna vrijednost projekta: 2.300.289,21 HRK

EU sufinanciranje projekta: 1.685.941,83 kn

Razdoblje provedbe projekta: 1.8.2020. do 1.8.2023.

Partner na projektu: Sveučilište u Zagrebu,

Fakultet elektrotehnike i računarstva

OPIS PROJEKTA

Projektom se želi izraditi potpuno novi softverski model koji predstavlja novi koncept za prijavitelja i partnera, koji istovremeno, s obzirom da nije konačni proizvod nego model, može biti ugrađen u druge proizvode i sustave i ima vrlo široku primjenu.

Ovime model postaje konkurentan na globalnom tržištu s obzirom da predstavlja novitet, iskorak i modernizaciju, a uz to će sadržavati generičke metode analize nestrukturiranih podataka te generičku bazu znanja koja je primjenjiva u raznim industrijama, bez obzira na geografski položaj korisnika.

Model, odnosno softverska komponenta koja će taj model koristiti trebala bi omogućiti kreiranje specifičnih baza znanja za pojedine poslovne vertikale (npr. medicinu, energetiku, transportnu i industriju, farmaceutsku industriju i sl.), kao i za pojedine tipove korisnika odnosno organizacija (društva u privatnom vlasništvu, društva iz javnog sektora, gradovi, države i sl.).

Prema istraživanju IDC-a, samo 0,5 posto svjetskih podataka su analizirani.

Ogromna količina nestrukturiranih podataka dolazi iz raznih izvora kao što su: poslovni podaci, baze podataka, ali i izvora kao što su društveni mediji, chat, e-pošta, web dnevnici, recenzije proizvoda, razgovori o kvaliteti usluga (forumi), podaci lokacija korisnika, glas klijenta, povratne informacije potrošača i sl. U ovim podacima leže velike količine korisnih informacija, samo ako se kvalitetno analiziraju i koreliraju.

CILJ PROJEKTA:

je izraditi softverski model koji će koristiti sofisticirane mehanizme umjetne inteligencije, za analizu podataka iz nestrukturiranih izvora informacija kako bi unaprijedio razinu kibernetičke sigurnosti društva, organizacije, grada, države ili bilo kojeg drugog organizacijskog entiteta koji ga koristi.

SVRHA PROJEKTA:

je omogućiti organizacijskim entitetima da povećaju kibernetičku sigurnost informacijskih sustava koje koriste

REZULTAT PROJEKTA:

predstavlja novi iskorak u području istraživanja i razvoja s obzirom da je naglasak na predviđanju događaja. Istovremeno se primjenjuju nova znanja, jer će se u suradnji s akademskom zajednicom osmisliti nove metode statističkih analiza nestrukturiranih podataka na temelju kojih će se razviti potpuno novi model koji će biti rezultat primjene novih znanja iz područja kibernetičke sigurnosti i analize nestrukturiranih podataka.

Ova publikacija je ostvarena uz financijsku potporu Europske unije. Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Europska unija ne može biti odgovorna za informacije koje se u njoj nalaze

O NAMA

• Naša rješenja su inovativna i jednostavna za upotrebu te doprinose porastu efikasnosti i smanjenju troškova

• Ustrajni smo u iznalaženju prilagođenih rješenja, optimalnih za kupca

• Naša rješenja sadrže postupke optimizacije i stalno se nadograđuju, pa ste uz nas uvijek korak dalje

KONTAKT

GDJE SMO