AI in Insurance

In Rebus je temeljem dugogodišnjeg iskustva razvio dva poslovna rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji za potrebe industrije neživotnog osiguranja, s naglaskom na osiguranje auto odgovornosti.
IR-A
Modul namijenjen predviđanju odlaska štete u sudski spor. Temeljem činjenice da je udio sudskih sporova ispod 5% u ukupnim štetama, a da je rezerva koja je potrebna 50% godišnje rezerve, In Rebus je razvio sustav koji pravodobno predviđa s velikom preciznošću (90%) za koje će štete klijenti pokrenuti sudske procese, cime osiguravajuće društvo ima priliku pravodobno reagirati i spriječiti eskalaciju. Sustav daje predviđanje u obliku vjerojatnosti da šteta ode u sudski proces, a uz predviđanje nudi i tri najsličnije štete koje su se dogodile do sada, cime se procjenitelj “oboružava” s relevantnim informacijama kojima može spriječiti da nova šteta postane sudski spor. Ovaj sustav dokazano smanjuje rezervu na godišnjoj razini i povećava zadovoljstvo klijenata.
IR-B
Modul IR-B koristi napredne sustave umjetne inteligencije da procjeni iznos nagodbe koji će klijent biti sklon prihvatiti. Time se štedi vrijeme, kao i dodatni izvidi, ali se u isto vrijeme prepusta procjenitelju da sam prekontrolira preporuke sustava.

ABOUT US

IN REBUS – we provide software development services. Our team consists of experienced designers-developers and a network of consultants.

Experience in different industries makes it easy for us to help our client reach their goal.

CONTACT INFO